Dinamikus Szenzoros Integrációs terápia (DSZIT)

A DSZIT ( Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia) egy olyan komplex terápiás módszer, amely a benne résztvevő gyermekeknek izgalmas játék-lehetőségeket nyújt. Olyanokat, amelyek segítségével éretlen, vagy egyes területeken nem megfelelően működő idegrendszerüket saját aktív részvételükkel, önszántukból, egyéni utakon járva fejleszthetik.

Tehát nem egy meghatározott, beszabályozott tréning, hanem változatos, sokféle tevékenységet felkínáló, a gyerek számára örömet okozó játékfolyamat.
forrás: http://www.dszit.hu/

Idegrendszerünknek minden külvilágból érkező ingerre van motoros, mozgásos válasza. Pl.: érzem a forró sütőt, elhúzom a kezem. Ezeknek az ingereknek a felfogása és összerendezése (szenzoros integrációja) sokszor nehéz feladatot jelent. A szenzoros integrációnak a zavara az idegrendszer éretlenségének a következménye.

A DSZIT elsősorban a tapintás- és az egyensúlyérzék ingerlésén keresztül segíti a gyereket egy magasabb integrációs szintre jutni. A terápia azon alapul, hogy az érzékletek legjobb összerendezője a mozgás.

A terápia során használt eszközök használata fejleszti és pontosítja a nagymozgásokat, finommotorikát, tér, irány és formaészlelést, szem-kéz koordinációt, erősíti a testtudatot, segít, hogy kialakuljon a szabálytudat, a figyelem és az önbizalom.

Kinek nyújthat segítséget a terápia?

  • figyelem- és tanulási zavarokkal küzdők
  • beilleszkedési nehézségekkel küzdők
  • nehezen beszélők
  • hiperaktív vagy túlságosan passzív gyermekek
  • érzékelési problémákkal küzdők (bizonyos ruháktól, ételektől való viszolygás)

 

A foglalkozásokat tartja:

Jelentkezés és információk:

pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

A Mozaik Fejlesztő Térbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombra kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!