Kutyás foglalkozás Daisy-vel

A különböző állatokkal végzett állatasszisztált foglalkozások szerepe a gyógypedagógiai irány mellett, pszichológiai szempontból is rendkívül hangsúlyos. A gyerekekkel, fiatalokkal, vagy idősebb korosztállyal végzett terápiás, fejlesztő folyamatok szerves és meghatározó eleme lehet egy terápiás állat.

Egy nyugodt temperamentumú terápiás kutya jelenléte csökkenti a terápiában részt vevő személy szorongását, eltereli a figyelmet az aktuális, sok esetben nyomasztó problémákról, és minden helyzetben segíti a pillanat átélését és a jelenre való fókuszálást. Mivel ezek a különlegesen képzett kutyák egy kis finomságért cserébe bárkinek szót fogadnak, nagy élményt jelenthet velük a közös munka. A szociális készségek fejlesztése mellett növeli a foglalkozáson résztvevők autonómiáját, empátiáját és koncentrációját is, miközben folyamatos motiváló erőként hat rájuk. A terápiás kutyák sokrétű képzésének köszönhetően számos trükköt, mutatványt képesek elsajátítani, a tudásuk pedig folyamatosan bővíthető. A feladatok „kutyásításával” szinte bármilyen folyamatba bevonhatóak.

Pszichológiai szempontból a terápiás kutyáknak különösen nagy szerepük lehet a depresszióval, szorongással, ADHD-val és autizmussal élő gyerekek és felnőttek terápiájában, de jelentőségük nem elhanyagolható a kutyáktól való félelem kezelésében sem.

A kutya jelenléte fontos lehet a tipikus fejlődésű gyermek személyiségfejlődésben is. Jó hatással van a szociális kapcsolatokra, érzelmi fejlődésre, empatikus készségekre, miközben érzelmi támaszt is nyújt a gyermek számára. Az a gyermek, aki rendszeresen kapcsolatot tart egy kutyával, kiegyensúlyozottabb, nyitottabb felnőtté válhat.

A foglalkozások időpontja: minden második vasárnap 11 órától

A foglalkozások díja: 5 000 Ft/alkalom

A foglalkozásokat tartja:

Kerschner Dorottya
Okleveles pszichológus, állatasszisztált foglalkozás vezető és terápiás kutya felvezető,

Nagy Eszter
Okleveles pszichológus és állatasszisztált foglalkozásvezető

Daisy, a vizsgázott terápiás kutya

Jelentkezés és Információk:

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

A Mozaik Fejlesztő Térbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombra kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!