Szociális kompetencia fejlesztés

Autizmus specifikus fejlesztés

Az egyéni fejlesztés fő célja az autizmussal élő gyermekek szükségleteinek megfelelően a szociális- és kommunikációs készségek, a rugalmasság, a figyelem, a gondolkodás, a játéktevékenység, az önállóság és a kognitív készségek fejlesztése. Ebben a helyzetben a gyógypedagógus egy gyermekkel foglalkozik.
A foglalkozás időtartama 45 perc.

A páros foglalkozáson a szociális- és kommunikációs fejlesztést már nem csak a gyógypedagógussal van lehetőség gyakorolni, hanem egy kortárssal. A páros foglalkozásra a két gyermek hasonló nehézségekkel érkezik. A foglalkozásokon a Babzsák Fejlesztő Program játékait is alkalmazzuk. A párokat a gyógypedagógus alakítja ki. A páros foglalkozást megelőzi néhány egyéni fejlesztés, mely alapján lehetőség van felmérni a párokat.
A foglalkozás időtartama 45 perc.

A kiscsoportos foglalkozás (3 fő) során már két kortárs is jelen van a csoportban. A fő célok között elsődlegesen ennél a formánál is a szociális- és kommunikációs fejlesztés szerepel. Emellett fontos cél még a társai elfogadása, együttműködés velük, várakozás gyakorlása, sorra kerülés. A foglalkozásokon a Babzsák Fejlesztő Program játékait is alkalmazzuk. A csoportokat a gyógypedagógus alakítja ki. A kiscsoportos fejlesztést megelőzi néhány egyéni fejlesztés, mely alapján lehetőség van a csoportok kialakítására.
A foglalkozás időtartama 45 perc.

Azoknak a gyermekeknek ajánljuk, akiknél fennáll autizmus gyanúja, vagy akár ez már meglévő diagnózis. Ha gyermeke nehezen találja meg helyét a közösségekben, nehezen alakít ki vagy tart fenn kapcsolatot másokkal.

A foglalkozásokat tartja:

Tóth Bernadett
Autizmus spektrum pedagógiája szakirányos gyógypedagógus, óvodapedagógus, KMT fejlesztő

Jelentkezés és információk:

93berni@gmail.com

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

A Mozaik Fejlesztő Térbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombra kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!