Delfinsuli – Iskolaelőkészítő csoport

A foglalkozások célja:
Az iskolai szokások bevezetése, kialakítása, valamint az óvoda és az iskola közötti átmenet problémáinak leküzdése.

A sikeres iskolai teljesítmény egyik, ám nagyon fontos előfeltétele, hogy a gyermek készségei megfeleljenek az iskola által támasztott követelményeknek. A foglalkozásokon az iskolai érettséghez szükséges részképességeket játékos formában erősítjük, fejlesztjük. A feladatok szükség esetén differenciáltak, egyénre szabottak.

A foglalkozások összetétele: EGYEDÜLÁLLÓ, KOMPLEX PROGRAM
3×25 perc minden alkalom:

 • 1×25 perc – DSZIT (Dinamikus szenzoros integrációs terápia) alapú mozgásfejlesztés
 • 1×25 perc – A hagyományos papír-ceruza feladatok mellett valódi játékos elemekkel színesített kognitív folyamatok és képességek fejlesztése (érzékelés, észlelés, figyelem, emlékezés, képzelet, gondolkodás).
 • 1×25 perc – Varázsjátékok és különböző pszichológiai alapú játékok, melyek célja az önbizalom növelése, szorongásoldás és indulatok kiélése.

Hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordináció (nagymozgás, finommozgás): térbeli, síkbeli és időbeli tájékozódás fejlesztésére. Az órákon alapvető fontosságú az írás-olvasás előkészítése, a matematikai/logikus gondolkodás megalapozása, a szövegértés és a figyelem, valamint a grafomotorika fejlesztése. Célunk a tanulási nehézségek megelőzése mozgásterápiás elemekkel, valamint a sikeres iskolakezdéshez elengedhetetlen kiegyensúlyozott lelkiállapot megalapozása.

A foglalkozások egyszerre három teremben, három különböző szakemberrel folynak (DSZIT terapeuta (gyógypedagógus), pedagógus, valamint pszichológus).

A foglalkozás-sorozat alapvetően októbertől február végégig tart, mert szükség esetén be lehet majd csatlakozni a következő csoportunkba, amely márciustól tart majd június végégig. Az órákra heti egy alkalommal kerül sor (kedd 16:00-17:20). (Amennyiben úgy alakul a csoport létszáma lehetőség van heti 2 alkalommal is részt venni a foglalkozásokon). A havidíj 18000 Ft, ez 4500 Ft/alkalom/80perc. A csoport létszáma maximum 12 fő, azonban egy teremben, egy szakemberrel, egy időben csak 4 gyermek lesz. 25 percenként történik váltás.

Ízelítőként: Lisztes és gyurmás játékok, varázsjátékok (képzelet használata, szorongás csökkentése, kreativitás fejlesztése), labdás gyakorlatok, komplex mozgásterápia és még számos érdekes játék egészíti ki a hagyományosnak tűnő feladatokat.

Kiknek ajánljuk:

5-7 éves korú gyermekeknek az alábbiak szerint:

 • Óvodás nagycsoportosok, akik iskolakezdés előtt állnak
 • Első osztályos kisdiákok, akiknél esetleges elmaradást tapasztal a szülő vagy a pedagógus, illetve észrevehető a tanulás iránti érdeklődés beszűkülése

Ha az alábbiak bármelyikét tapasztalta vagy tapasztalja feltétlenül: ha a gyermek…

 • későn kezdett beszélni
 • még nem alakult ki a (laterális) dominancia
 • még nem alakult ki a helyes ceruzafogás
 • nem ismeri fel vagy nem nevezi meg a színeket, formákat
 • nem ismeri fel azonosságokat és a különbözőségeket
 • figyelme nehezen köthető le, illetve tartható fent
 • nehezen találja meg az ok-okozati összefüggéseket
 • beilleszkedési nehézséggel küzd
 • mozgása összerendezetlen
 • szorongó, visszahúzódó

A foglalkozásokat tartja:

Fülöp Veronika
Tanító-gyógytestnevelő, végzős DSZIT pedagógus

Nyilas Cintia
Óvodapedagógus, szakvizsgázott fejlesztő-óvodapedagógus, gyógypedagógus

Börzsönyi Melinda
Tanító, fejlesztő-differenciáló szakpedagógus

Jelentkezés és információk:

pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

A Mozaik Fejlesztő Térbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombra kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!