Iskolaelőkészítő csoport

A foglalkozások célja:
Az iskolai szokások bevezetése, kialakítása, valamint az óvoda és az iskola közötti átmenet problémáinak leküzdése.

A sikeres iskolai teljesítmény egyik, ám nagyon fontos előfeltétele, hogy a gyermek készségei megfeleljenek az iskola által támasztott követelményeknek. A foglalkozásokon az iskolai érettséghez szükséges részképességeket játékos formában erősítjük, fejlesztjük. A feladatok szükség esetén differenciáltak, egyénre szabottak.

A foglalkozások összetétele: EGYEDÜLÁLLÓ, KOMPLEX PROGRAM
3×25 perc minden alkalom:

 • 1×25 perc – komplex mozgásfejlesztés
 • 1×25 perc – A hagyományos papír-ceruza feladatok mellett valódi játékos elemekkel színesített kognitív folyamatok és képességek fejlesztése (érzékelés, észlelés, figyelem, emlékezés, képzelet, gondolkodás).
 • 1×25 perc – Varázsjátékok és különböző pszichológiai alapú játékok, melyek célja az önbizalom növelése, szorongásoldás és indulatok kiélése, a kreativitás és finommotorika fejlesztése

Hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordináció (nagymozgás, finommozgás): térbeli, síkbeli és időbeli tájékozódás fejlesztésére. Az órákon alapvető fontosságú az írás-olvasás előkészítése, a matematikai/logikus gondolkodás megalapozása, a szövegértés és a figyelem, valamint a grafomotorika fejlesztése. Célunk a tanulási nehézségek megelőzése mozgásterápiás elemekkel, valamint a sikeres iskolakezdéshez elengedhetetlen kiegyensúlyozott lelkiállapot megalapozása.

A foglalkozások egyszerre három teremben, három különböző szakemberrel folynak (gyógypedagógus, pedagógus, valamint pszichológus).

A foglalkozás-sorozat január végégig tart. Az órákra heti egy alkalommal kerül sor (péntek 15:30-16:45). A komplex előkészítő teljes díja 78 000 Ft, amelyet 3 részletben lehet fizetni (október 5-ig, november 5-ig, január 5-ig). A gyermek helyét a csoportban 5000 Ft előleg befizetésével lehet biztosítani, amely az októberi díjból kerül levonásra.

A csoport létszáma maximum 12 fő, azonban egy teremben, egy szakemberrel, egy időben csak 4 gyermek lesz. 25 percenként történik váltás.

Ízelítőként: Lisztes és gyurmás játékok, varázsjátékok (képzelet használata, szorongás csökkentése, kreativitás fejlesztése), labdás gyakorlatok, komplex mozgásterápia és még számos érdekes játék egészíti ki a hagyományosnak tűnő feladatokat.

Kiknek ajánljuk:

5-7 éves korú gyermekeknek az alábbiak szerint:

 • Óvodás nagycsoportosok, akik iskolakezdés előtt állnak
 • Első osztályos kisdiákok, akiknél esetleges elmaradást tapasztal a szülő vagy a pedagógus, illetve észrevehető a tanulás iránti érdeklődés beszűkülés

Ha az alábbiak bármelyikét tapasztalta vagy tapasztalja feltétlenül:

ha a gyermek…
● későn kezdett beszélni
● még nem alakult ki a (laterális) dominancia
● még nem alakult ki a helyes ceruzafogás
● nem ismeri fel vagy nem nevezi meg a színeket, formákat
● nem ismeri fel azonosságokat és a különbözőségeket
● figyelme nehezen köthető le, illetve tartható fent
● nehezen találja meg az ok-okozati összefüggéseket
● beilleszkedési nehézséggel küzd
● mozgása összerendezetlen
● szorongó, visszahúzódó

FIGYELEM!
15:00-15:30-ig lehetőség van ovijógára, ezt külön szükséges jelezni, alkalmanként 1000 Ft. Nagyon jó lecsendesülési, relaxációs rövid gyakorlatok mellett, itt is teret kap a mozgásfejlesztés. Nyári táborunkban kimondottan rajongtak érte a gyerekek.

  A foglalkozásokat tartja:

  Jelentkezés és információk:

  pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

  Elérhetőségünk

  Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

  pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

  2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

  Időpontot szeretne kérni?

  A Mozaik Fejlesztő Térbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombra kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!