Alapozó terápia

A Pszichokikötőben az Alapozó terápia módszertana mentén (Delacato-módszer), egyéni és kiscsoportos terapeutaként az ovis korosztály számára iskola előkészítő foglalkozásokon nyújtok segítséget a gyermekeknek.
A terápiát öt éves kortól vehetik igénybe a résztvevők.

Az Alapozó terápia idegrendszer-fejlesztő terápia, mely során azoknál a gyerekeknél, ahol ez szükséges, újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot, ezzel újra aktiválva az agy fejlődésbeli lehetőségét. A terápia során a gyerekek magas fokú mozgásügyességig juthatnak el.
A mozgásfejlesztési gyakorlatsorok hatnak az emberi agy beszéd (olvasás, írás) működéséért felelős területekre is.

A terápia során a mozgásalapot kiegészítem fejlesztő pedagógiai módszerekkel (idő, tér, emlékezet, hallás- és beszédészlelés-fejlesztés, stb.) így lesz hatékony és teljes a terápia. A cél, hogy a gyermekek kudarc nélkül tudják elkezdeni az iskolát.

A terápia megkezdése előtt minden gyereknél szintfelmérést végzek.
A mozgásterápián való részvétel segít azoknak a gyerekeknek is, akiknél mozgásügyetlenség tapasztalható, kialakulatlan a kézdominanciájuk, vagy kimutatható a diszlexia-veszélyeztetettségük.

Az a tapasztalatom, hogy a gyermekek egy részének egyéni fejlesztésre is szüksége és igénye van, hogy saját ütemük szerint fejlődhessenek.

Időpontok:
egyeztetés szerint

Óradíjak:
Kiscsoportos foglalkozás (60 perc) – 3 500 Ft
Egyéni foglalkozás (60 perc) – 12 000 Ft
Felmérés alapozó terápiához (60 perc) – 8 000 Ft

A foglalkozásokat tartja:

Lukács Edit 
Fejlesztőpedagógus, alapozó terapeuta

Jelentkezés és információk:

+36 20 976 01 11
edit2100@gmail.com

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.fejlesztes@gmail.com

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

A Mozaik Fejlesztő Térbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombra kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!